Friday 22 May 2015

Klub ljubitelja bundeve

Aromatični rižoto sa bundevom:
  • 500-600g bundeve 
  • 500ml bujona (ja koristim kocku za supu - 1 kom)  
  • 1 šnit putera (1cm) i malo ulja (da puter ne izgori)
  • 1 glavica sitno sečenog crnog luka
  • 1 šolja pirinča, dugo zrno
  • pola čaše belog vina  
  • 50g gorgonzole
  • 120g rendanog parmezana 
Način pripreme:
Bundevu iseci na kockice i skuvaj u malo vode (10-ak minuta). Pripremi bujon. Istopi puter u većoj šerpi, dodaj luk i prži dok ne omekša. Dodaj pirinač i prži dok pirinač ne postane staklast, minut, dva. Zalij vinom, pa dodaj skuvanu bundevu. Dodaj kutlaču supe u pirinač i kuvaj mešajući dok je pirinač ne upije. Nastavi da kuvaš, stalno mešajući i dolivajući po kutlaču supe svaki put kad pirinač upije prethodnu količinu, još 15-ak minuta (koliko treba da se pirinač skuva, pogledaj na pakovanju). Skloni s vatre, pa umešaj parmezan i gorgonzolu.   

Prijatno!

tekst: Ana

No comments:

Post a Comment