Sunday 5 July 2015

Roštilj-leto-anje ili bezvezni tekst o dobrim hamburgerima

Svi volimo hamburgere (čitaj pljeskavice), pa smo ih smo pravili za brzi, letnji ručak.

Potrebno za 12 hamburgera tj za 6 gladnih: 
- 1 kg junećeg mlevenog mesa
- 2 jaja 
- 2-3 kašike senfa 
- prezle (od 3-4 kriške dvopeka ostalog od doručka)
- so i biber po volji i želji 
- 2 crvena luka
- nekoliko čenova belog luka (sitno seckan luk)
- malo maslinovog ulja. 
Sreća, pa smo imale mini-električnog-secka kojim smo usitnile i luk i dvopek.

Sastojke dobro rukama umesiti (to je gnječila Dragana) i ostaviti u frižideru bar pola sata (nama je stajalo od ujutru pa do ručka i mislim da je doprinelo sočnosti). Formiranje pljeski i pečenje tj roštiljanje smo prepustile muževima i baš su se pokazali (vidi slike)!

























Postavka za ručak:
- one meke, skoro slatke, zemičke, naravno presečene na pola
- seckana Iceberg salata
- senf, majonez i kečap
- listići kačkavalja
- velika činija grčke salate
- ljuta papričica (bila je baš ljuta!)
- grčko, hladno FIX pivo
- sokići za decu
Svako slaže šta i koliko hoće, pa je svako pojeo po 2 komada. Posle nismo mogli da se "oporavimo" i pokrenemo, pa smo na plažu otišli tek posle 5pm.

2 comments:

  1. U receptu nije navedeno da samo odabrani muski mogu da ih peku. Zbog ravnoteze medju zvezdama. Nije fer da su zene u svemu najbolje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. vidi, kakvi su ovi pekači, u slatku zemičku da ih metneš

      Delete