Potrebno za 12 hamburgera tj za 6 gladnih:
- 1 kg junećeg
mlevenog mesa
- 2 jaja
- 2-3 kašike senfa
- prezle (od 3-4 kriške dvopeka ostalog
od doručka)
- so i biber po volji i želji
- 2 crvena luka
- nekoliko čenova belog
luka (sitno seckan luk)
- malo maslinovog ulja.
Sreća, pa smo imale
mini-električnog-secka kojim smo usitnile i luk i dvopek.
Sastojke dobro rukama umesiti (to je gnječila Dragana) i
ostaviti u frižideru bar pola sata (nama je stajalo od ujutru pa do ručka i
mislim da je doprinelo sočnosti). Formiranje pljeski i pečenje tj roštiljanje
smo prepustile muževima i baš su se pokazali (vidi slike)!
Postavka za ručak:
- one meke, skoro slatke, zemičke, naravno presečene na pola
- seckana Iceberg salata
- senf, majonez i kečap
- listići kačkavalja
- velika činija grčke salate
- ljuta papričica (bila je baš ljuta!)
- grčko, hladno FIX pivo
- sokići za decu
Svako slaže šta i koliko hoće, pa je svako pojeo po 2
komada. Posle nismo mogli da se "oporavimo" i pokrenemo,
pa smo na plažu otišli tek posle 5pm.
U receptu nije navedeno da samo odabrani muski mogu da ih peku. Zbog ravnoteze medju zvezdama. Nije fer da su zene u svemu najbolje.
ReplyDeletevidi, kakvi su ovi pekači, u slatku zemičku da ih metneš
Delete